Over Cashly


Infrastructuur voor contante betalingen


Cashly is in 2017 opgericht en biedt consumenten de mogelijkheid om rekeningen en internetaankopen contant (of met pin) te betalen bij een Cashly betaalpunt.

Cashly is een landelijk netwerk van betaalpunten voor het verwerken van contante transacties. Met Cashly kunnen consumenten online aankopen bij webshops en rekeningen voor o.a. huur, gas, water, electriciteit, Internet en mobiel bellen contant te betalen. Consumenten kunnen bij een van de meer dan 500 aangesloten betaalpunten bij hen in de buurt betalen via een door Cashly verstrekte QR-code. Cashly werkt voor uitvoer van deze dienst samen met de financiele instelling Intersolve EGI dat onder toezicht staat van de De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.

Cashly wil online betalen nog toegankelijker maken. Bijna de helft van alle betalingen in Nederland wordt nog steeds contant voldaan. Cashly vindt dat een wettig betaalmiddel als vertrouwde betaalmethode voor consumenten altijd een optie moet zijn, dus óók voor online aankopen en het betalen van rekeningen.